Начини подршке

ПОЗИВ КАДИЋИМА И ПРИЈАТЕЉИМА КАДИЋА

Поштовани,

Цијенећи Вашу доказану спремност да увијек помогнете онима који Вам се обрате,а помоћ им је неопходна , слободни смо да замолимо да подржите наше активности на обнављању живота на Бовану Кадића код Данилов града одакле су наши преци ни криви ни дужни протјерани 1860. године.

За 24. септембар о.г. смо планирали сусрет представника више од 20 братстава која су се развила из крила Кадића, који након 162 године стављања ван закона и прогонства пошто је Тодор Кадић убио књаза Данила ( „да док је Црне Горе у њеним границама нико не смије остати од овога братства ,ни дијете од њихове одиве...“), треба да се нађу на огњиштима предака и поклоне њиховим сјенима.Најавни плакат за овај скуп шаљемо у прилогу, а Вама лично позивницу да будете са нама .

Манастир Св. Димитрија изграђен је доброчинством Жарка Павловића Кадића из Београда , а уз помоћ других братственика уређује се и манастирски комплекс који чине љетња позорница,парохијски дом и кулина Кадића, која служи као сала за окупљања.Сада је то женски манастир и метох је Манастира Острог.

Очекујући да схватите сву нужност и добронамјерност нашег обраћања Вама молимо да одобрена средства као донацију за предстојећи сусрет Братства Кадића, на Бовану Кадића 24. септембра 2022.године , након 162 године НА ОГЊИШТИМА ПРЕДАКА уплатите на

наш ж. р. Број 520000000002097215

Хипотекарна банка А.Д. Подгорица ,Филијала Даниловград.

С поштовањем и захвалношћу и свако добро од Господа.

Директор Фондације

Милан Стојовић