Поштовани,

Са задовољством Вас обавештавамо да ће, уз благослов његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Јоаникија , поема "Књаз Данило и Кадићи" Б. Ђурановића, са елементима народне драме темељне на старим записима и роману "То је љубав слепа сила" Љиљане Хабјановић Ђуровић, под насловом "Посвећење", бити премијерно изведена у Народном позоришту Србије у Београду, 5.новембра 2023. год. (Недјеља), с почетком у 20 сати.
Учествују Хор и умјетнички ансамбл Војске Србије "Станислав Бинички", Плесно-балетска група "Уна сага сербика", глумци Соња Јауковић и Предраг Васић, оперски вокали Милан Обрадовић, Невена Ђоковић и Ана Станковић, народни гуслари Славко Јекнић и Максим Војводић. Продуцент Жарко Павловић - Кадић. Извршна продукција "Рамонда" Београд. Сценарио, либрето и режија Драган Елчић. Адаптација текстова Милан Стојовић. Композитор и диригент Драшко Јанковић, кореограф Светозар Крстић, свјетлосни дизајн Драшко Плавшић. Трајање 75 минута.
Улазница. "ЗЕКО МАЛИ", шесто издање романа Буда Симоновића, штампано овим поводом. Како је ријеч о ограниченом броју мјеста у реновираном великој сали Позоришта (280), молимо да нам на вријеме саопштите број сједишта која за Вас треба резервисати, као и да ли сте у могућности да помогнете у финансирању (преко спонзора, или лично) овог пројекта који је врло захтјеван.
Очекујући да схватите сву добронамјерност и нужност нашег обраћања Вама слободни смо се надати нашем братском сусрету на програму који појачава ватру на огњиштима предака, као и да ћете ову информацију учинити доступном Кадићима и њиховим пријатељима које познајете.

С поштовањем и поздравом и свако добро од Господа Милан Стојовић, директор Фондације Братство Кадић Даниловград.

Од недјеље, 29.октобра о.г. ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ објављују на цијелој страни фељтон КЊАЗ ДАНИЛО И КАДИЋИ, урађен на темељу старих записа и књиге "Кадићи од Бована до наших дана". Има 21 наставак.
С поштовањем и свако добро од Господа. Милан Стојовић, директор Фондације Братство Кадић Даниловград

Поштовани Кадићи и пријатељи нашег братства,
Обавјештавамо Вас да се у штампи већ налази прва антологија епских и других пјесама о Кадићима, у којој су објављени стихови 20 аутора са простора Црне Горе,Србије и Републике Српске. Књига садржи 20 епских и других пјесама о нашем братству од којих се многе по први пут објављују. Има 365 страна, формат Б5, а илустрована је са 97 фотографија. На крају се налази као прилог интегрални текст фељтона „Кадићи од Бована до наших дана“,који је урађен према истоименој монографији Милана Стојовића и Милорада Дудија Кадића, а објавио га је дневни лист „ДАН“ у 17 наставака од 17. Јануара до 2. Фебруара о.г. Овдје доносимо уводни текст „Поезија као вид отпора неправди и самовољи“ Милана Стојовића,директора Фондације, који је и припремио књигу за штампу. РЕЗЕРВИШИТЕ НА ВРИЈЕМЕ СВОЈ ПРИМЈЕРАК.

НОВО ИЗДАЊЕ РОМАНА „ЗЕКО МАЛИ“

У издању Фондације штампа се ново, шесто допуњено издање романа „ЗЕКО МАЛИ“ Буда Симоновића. Чинимо то на захтјев бројних Кадића и њихових пријатеља из разних крајева свијета , јер одавно нема у књижарама ове популарне књиге која је само у првој деценији XXI вијека продата у 11 хиљада примјерака и многима постала ПУТОКАЗ ДО БОВАНА КАДИЋА. Књига је припремљена за штампу поткрај прошле године, али је њено пуштање у јавност одложено до премијерног извођења оперете „ЗЕКО МАЛИ“ у Народном позоришту Србије,које је заказано за 8.октобар о.г. а књига ће послужити као улазница у најљепши српски театар. Шта све садржи ново издање и како је до њега дошло сазнајте из уводног текста Милана Стојовића, директора Фондације. РЕЗЕРВИШИТЕ НА ВРИЈЕМЕ СВОЈ ПРИМЈЕРАК!